Cursus

In de cursus Trillingsmeting maken onderhoudsprofessionals kennis met het principe van trillingsmetingen. Je leert de praktische basis die nodig is om kundig een trillingsmeting in de praktijk uit te voeren. Enige ervaring met het gebruik van meetapparatuur en bijbehorende software is een pré doch niet strikt noodzakelijk.

We raden aan om de cursus Trillingsmeting te volgen in combinatie met Trillingsanalyse.

Ga naar         Curriculum          Trainer          Ervaringen

cursus trillingsmeting

Een vliegende start

In het diepe worden gegooid en leren in de praktijk is een veel toegepaste methode om mensen op te leiden, maar duurt vaak erg lang, vraagt een hoge tijdsinvestering van collega’s en gaat gepaard met het maken van legio, vaak kostbare, fouten. Met deze cursus maak je een vliegende start en verkort je dit leerproces aanzienlijk waardoor je in no-time een volwaardig lid bent van jouw team.

Werk met zekerheid

De pomptechniek kan in eerste instantie zeer overweldigend zijn. Zo zijn er vele afkortingen en vaktermen die in dit vakgebied legio gebruikt worden: NPSH, BEP, P&ID, CIP, opvoerhoogte, noem maar op. Deze cursus maakt je in korte tijd volledig vertrouwd in dit prachtige vakgebied.

Voorkom kostbare fouten

In de pomptechniek kan een ogenschijnlijk klein foutje hele grote gevolgen hebben. Verwondingen, branden, explosies, rechtzaken en grote financiële schade: onze experts hebben het tijdens hun langdurige carriere allemaal al wel eens voorbij zien komen. Veelal was dit niet te wijten aan onwil, maar een gebrek aan technische kennis. Deze cursus helpt je dergelijke fouten voorkomen, zowel bij jezelf als bij anderen.

Bespaar geld

Een pomp is altijd onderdeel van een groter systeem aan onderdelen. Leer alles over de verschillende onderdelen in een pompsysteem en hoe je deze optimaal op elkaar kunt afstemmen, waardoor er op energie- en onderhoudskosten bespaart kan worden.

Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens de cursus Trillingsmeting allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Je leert wat trillingen zijn en waardoor ze kunnen worden veroorzaakt.

Leer welke verschillende metingen, zoals: CPB, FFT en Envelope detectie, er zijn en wanneer je deze toepast.

Leer welke verschillende parameters er van belang zijn voor het meten van trillingen.

Leer het belang van overall waarden, veiligheid bewaking en on-line en off-line bewaking.

Leer welke trillingsnormen er van toepassing zijn in verschillende situaties.

Leer wat een frequentie analyse en spectrum analyse is en waarom je deze uit zou moeten voeren.

Leer verschillende trillingspatronen herkennen en diagnostiseren.

Trainer

Arie Mol

Een specialist op het gebied van trillingsanalyse bij roterende machines en technisch adviseur industriële elektrische machines en toepassingen. Met ruim 20 jaar ervaring in de professionele machinetechniek en diagnostiek, bij onder andere OEM’s als Holec en Stork in Hengelo, is hij inmiddels een gevestigde naam in de pomptechniek.

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

Gezienus Kuik

Monteur WTB

“De opleiding was goed en sloot mooi aan bij mijn dagelijkse werk als conditie monitoring. Locatie was lekker rustig en ik kon de aandacht er goed bij houden en de trainer had voldoende kenis om het leerstof over te brengen. ”

Beoordeling: 10/10.

Bert Kupers

WTB specialist

“Zeer interessante cursus voor wie kennis wil maken met het vak trillingsleer/metingen. Het wordt op een toegangkelijke manier uitgelegd voor verschillende niveau’s. Onder andere door praktijk voorbeelden en een klein beetje wiskunde verduidelijkt het verhaal.”

Beoordeling: 10/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen