Cursus

In de cursus Trillingsanalyse ga je je verdiepen in de analyse van trillingen en het achterhalen van hun achterliggende oorzaak. Hiermee leer je om veel voorkomende storings-indicatoren te herkennen en bij de wortel aan te pakken.

We raden aan om de cursus Trillingsanalyse te volgen in combinatie met Trillingsmeting.

Ga naar         Curriculum          Trainer          Ervaringen

Cursus Trillingsanalyse

Een vliegende start

In het diepe worden gegooid en leren in de praktijk is een veel toegepaste methode om mensen op te leiden, maar duurt vaak erg lang, vraagt een hoge tijdsinvestering van collega’s en gaat gepaard met het maken van legio, vaak kostbare, fouten. Met deze cursus maak je een vliegende start en verkort je dit leerproces aanzienlijk waardoor je in no-time een volwaardig lid bent van jouw team.

Werk met zekerheid

De pomptechniek kan in eerste instantie zeer overweldigend zijn. Zo zijn er vele afkortingen en vaktermen die in dit vakgebied legio gebruikt worden: NPSH, BEP, P&ID, CIP, opvoerhoogte, noem maar op. Deze cursus maakt je in korte tijd volledig vertrouwd in dit prachtige vakgebied.

Voorkom kostbare fouten

In de pomptechniek kan een ogenschijnlijk klein foutje hele grote gevolgen hebben. Verwondingen, branden, explosies, rechtzaken en grote financiële schade: onze experts hebben het tijdens hun langdurige carriere allemaal al wel eens voorbij zien komen. Veelal was dit niet te wijten aan onwil, maar een gebrek aan technische kennis. Deze cursus helpt je dergelijke fouten voorkomen, zowel bij jezelf als bij anderen.

Bespaar geld

Een pomp is altijd onderdeel van een groter systeem aan onderdelen. Leer alles over de verschillende onderdelen in een pompsysteem en hoe je deze optimaal op elkaar kunt afstemmen, waardoor er op energie- en onderhoudskosten bespaart kan worden.

Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens de cursus Trillingsanalyse allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Je leert hoe je bepaalde trillingen moet diagnosticeren.

Leer wat cavitatie is en hoe je dit fenomeen kunt herkennen in je trillingsmeting.

Leer wat onbalans is en hoe je dit fenomeen kunt herkennen in je trillingsmeting.

Leer wat resonantie is en hoe je deze kunt herkennen in je trillingsmeting.

Leer wat schoepfrequentie is.

Leer om een meetplan op te stellen waardoor er effectiever kan worden omgegaan met metingen.

Trainer

Arie Mol

Een specialist op het gebied van trillingsanalyse bij roterende machines en technisch adviseur industriële elektrische machines en toepassingen. Met ruim 20 jaar ervaring in de professionele machinetechniek en diagnostiek, bij onder andere OEM’s als Holec en Stork in Hengelo, is hij inmiddels een gevestigde naam in de pomptechniek.

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

Niels van Zanten

Project Piping Engineer

“De training over trillingen was een zeer leuke en informatieve cursus. Met de ervaring en voorbeelden van trillings expert Arie Mol was deze dag heel erg nuttig.”

Beoordeling: 9/10.

David Jonker

Project Engineer

“De Cursus is erg interessant, met goede praktijk voorbeelden en veel interactie tussen leraren en cursisten.”

Beoordeling: 8/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen