Cursus

Stromingsleer visualisatie

Beoordeling: 9.0/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Vlaardingen
Data: 9 April, 5 November 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

In de cursus Stromingsleer visualisatie maken we het hydraulisch gedrag van vloeistoffen in leidingen inzichtelijk. Hiermee verkrijgt de cursist inzicht in de gevolgen van verschillende knelpunten voor de prestaties en levensduur van de pomp. Door middel van een doorzichtig pompsysteem worden de onderwerpen cavitatie, luchtinslag, waterslag en vortex zichtbaar gemaakt en leer je hoe je deze problemen kunt voorkomen en op praktische wijze kunt vaststellen en verhelpen.

Ga naar         Curriculum          Trainer          Ervaringen

Cursus Stromingsleer visualisatie

Een vliegende start

In het diepe worden gegooid en leren in de praktijk is een veel toegepaste methode om mensen op te leiden, maar duurt vaak erg lang, vraagt een hoge tijdsinvestering van collega’s en gaat gepaard met het maken van legio, vaak kostbare, fouten. Met deze cursus maak je een vliegende start en verkort je dit leerproces aanzienlijk waardoor je in no-time een volwaardig lid bent van jouw team.

Werk met zekerheid

De pomptechniek kan in eerste instantie zeer overweldigend zijn. Zo zijn er vele afkortingen en vaktermen die in dit vakgebied legio gebruikt worden: NPSH, BEP, P&ID, CIP, opvoerhoogte, noem maar op. Deze cursus maakt je in korte tijd volledig vertrouwd in dit prachtige vakgebied.

Voorkom kostbare fouten

In de pomptechniek kan een ogenschijnlijk klein foutje hele grote gevolgen hebben. Verwondingen, branden, explosies, rechtzaken en grote financiële schade: onze experts hebben het tijdens hun langdurige carriere allemaal al wel eens voorbij zien komen. Veelal was dit niet te wijten aan onwil, maar een gebrek aan technische kennis. Deze cursus helpt je dergelijke fouten voorkomen, zowel bij jezelf als bij anderen.

Bespaar geld

Een pomp is altijd onderdeel van een groter systeem aan onderdelen. Leer alles over de verschillende onderdelen in een pompsysteem en hoe je deze optimaal op elkaar kunt afstemmen, waardoor er op energie- en onderhoudskosten bespaart kan worden.

Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens de cursus Stromingsleer visualisatie allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Je leert wat laminaire en turbulente stromingen zijn en hoe deze invloed hebben op de prestaties.

Je leert wat viscositeit betekent en hoe dit de prestaties van een pompsysteem beïnvloedt.

Je leert wat cavitatie betekent, hoe je dit kunt herkennen en hoe je het kunt oplossen.

Je leert wat luchtinslag inhoudt en wat voor invloed dit heeft op de prestaties van een pomp. Daarnaast leer je enkele praktische oplossingen om luchtinslag op te lossen en te voorkomen.

Je leert wat verstoorde stromingen zijn en hoe deze de prestaties van een pompsysteem beïnvloeden.

Je leert door het analyseren van verschillende praktijksituaties welke verbeteringen je aan kunt brengen.

Je leert wat vortex betekent, wat voor effect dit heeft op de prestaties van je systeem en hoe je dit fenomeen kunt voorkomen.

Je leert de relatie tussen het werkpunt van een pomp en het ontstaan van trillingen in een installatie. Daarbij leer je hoe je dit kunt voorkomen.

Trainer
Trainer Jos Overschie

Jos Overschie

De bevlogen oprichter van Oveducon en een internationaal expert op het gebied van centrifugaalpompen en systemen. Hij is een vooraanstaand trainer en adviseur met 30 jaar praktijkervaring.

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

R. Verhoeven

Procesoperator

“Zeer bevlogen docent Jos Overschie die ons een prachtige cursusdag heeft verzorgd met een volledig doorzichtige pompinstallatie. Hierdoor kun je precies zien wat het effect is van bepaalde verschijnselen zoals vortex, luchtinslag en waterslag. Maar ook diverse principes waarbij normaal gesproken ingewikkelde formules komen kijken maakt Jos eenvoudig inzichtelijk en begrijpelijk. Erg waardevol en qua opzet van de cursusdag ook zeer goed opgebouwd!”

Beoordeling: 10/10.

Niels van Zanten

Piping project engineer

“De cursus heeft een goede koppeling van theorie en praktijk die het zeer leuk en leerzaam maakt. Daarnaast hebben beide trainers heel veel kennis, ervaring en leuke voorbeelden te vertellen die de cursus goed ondersteunen. Het bedachte programma was langer als wat in de dag paste, maar door de keuze dit een andere keer te doen bleef het leuk.”

Beoordeling: 10/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Stromingsleer visualisatie

Beoordeling: 9.0/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Vlaardingen
Data: 9 April, 5 November 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen