Cursus

Lagerschade analyseren

Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: In-company
Data: Op aanvraag
Prijs: Op aanvraag

Tijdens de cursus Lagerschade analyseren, leer aan de hand van een groot aantal schadebeelden en praktijksituaties om de oorzaken van lagerschade te herkennen en het schadeproces te begrijpen. Op deze manier leer je een schade analyseren, de achterliggende oorzaak vaststellen en toekomstige schade te voorkomen. Daarnaast komen ook onderwerpen als juiste montage en smering uitgebreid aan bod.

Ga naar         Curriculum          Trainer          Ervaringen

Cursus lagerschade analyseren

Een goede basis

Leer meer over de verschillende technische aspecten die belangrijk zijn aan een lager, zoals de verschillende typen en hun toepassing en aandachtspunten.

Lang zal ie draaien

Verleng de levensduur van een lager aanzienlijk door middel van vakkundige montage en zorgvuldig afgestemde smering.

Weet wat je ziet

Bij veel storingen kun je de oorzaak al herkennen aan het schadebeeld dat bij zorgvuldige inspectie te zien is op het defecte lager. Bespaar veel tijd door lagerschade te leren analyseren en de oorzaak te achterhalen.

Bij de wortel

Leer verder kijken dan alleen het lager en bespaar tijd en geld door problemen meteen bij de wortel aan te pakken. Op deze manier los je niet alleen het probleem op, maar voorkom je ook dat je een week later weer voor dezelfde pomp staat.

Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens de cursus Lagerschade analyseren allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Je leert de verschillende technische aspecten die belangrijk zijn aan een lager.

Je leert het belang van lagersmering en wat hierbij de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Je leert waar je op moet letten bij de montage van een lager in verschillende situaties.

Je leert het verschil tussen aspassing en huispassing en de verschillende aandachtspunten.

Aan de hand van vele fysieke schadebeelden wordt de technische stof tastbaar gemaakt en leer je de verschillende schadebeelden herkennen.

Je leert aan de hand van enkele praktijksituaties uit het rijke verleden van de trainer, waarmee je inzicht verkrijgt in het oplossen van lagerschade in de praktijk.

Je leert wat stroomdoorgang is, wat voor effect dit heeft op het functioneren van het lager en hoe je dit kunt voorkomen.

Trainer

Kees in ‘t Veld

Kees heeft enkele decennia als probleemoplosser voor een grote lagerfabrikant gewerkt. Hierbij vloog hij de hele wereld over om de achterliggende oorzaak van lagerschade te achterhalen bij zeer uiteenlopende installaties. Inmiddels draagt hij zeer bevlogen zijn kennis over op de volgende generatie.

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

Niels van Zanten

Engineer

“De cursus heeft een goede koppeling van theorie en praktijk die het zeer leuk en leerzaam maakt. Daarnaast hebben beide trainers heel veel kennis, ervaring en leuke voorbeelden te vertellen die de cursus goed ondersteunen. Het bedachte programma was langer als wat in de dag paste, maar door de keuze dit een andere keer te doen bleef het leuk.”

Beoordeling: 10/10.

Jan Jonker

WTB specialist

“Gisteren een nuttige cursusdag gehad over pomptechniek. De cursus was op een goed bereikbare locatie in Wageningen. Doordat we met een kleine groep waren(5 personen) was er naast de theorie veel tijd voor individuele vragen. De docent is een pompidioot die goed zijn kennis en ervaring kan overbrengen en daarnaast is er veel materiaal aanwezig om ook een gevoel bij de praktijk te krijgen. Naast theorie en praktijk ook nog kunnen rekenen aan de hand van verstrekte opdrachten. Een aanrader als je meer van pomptechniek wil weten.”

Beoordeling: 9/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Lagerschade analyseren

Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: In-company
Data: Op aanvraag
Prijs: Op aanvraag

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen