Cursus

Frequentieomvormers instellen

Beoordeling: 8.4/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Vlaardingen
Data: 25 Juni, 10 December 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

Tijdens de praktische cursus Frequentieomvormers instellen gaan we meteen met één of meerdere frequentieomvormers naar keuze aan de slag. Aan de hand van een aantal praktijkopdrachten leer je snel en effectief je weg vinden in de interface van verschillende frequentieomvormers. Tijdens de opdrachten krijg je individuele aandacht en er worden zijstapjes gemaakt naar de theorie achter deze techniek. Ook is er hierbij aandacht voor de storingen en problemen die door een frequentieomvormer veroorzaakt kunnen worden.

Ga naar         Curriculum          Trainer          Ervaringen

Cursus Frequentieomvormers instellen

Tijd is geld

Een frequentieomvormer instellen kan soms een hele kluif zijn. Leer structureel te werk gaan aan de hand van een stappenplan waardoor je in een kort tijdsbestek een frequentieomvormer kunt instellen.

Maximaal rendement

Het grote voordeel van een frequentieomvormer is dat je er energie mee kunt besparen, maar uit de praktijk blijkt dat dit in veel gevallen helemaal niet gebeurd. Bespaar geld en energie door het maximale rendement uit een frequentieomvormer te leren halen.

Storingen oplossen

Een frequentieomvormer is een storingsgevoelig stuk techniek. Allerlei factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van een storing. Als deze niet worden aangepakt, blijft de storing op termijn terug komen. Leer om snel en effectief veel voorkomende storingen op te lossen en toekomstige problemen te voorkomen.

Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens de cursus Frequentieomvormers instellen allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Je leert aan de hand van praktijkopdrachten om structureel te werk te gaan bij verschillende merken frequentieomvormers.

Je leert welke parameters je moet instellen voor het behalen van een beoogd resultaat.

Je leert de theoretische achtergrond van een frequentieomvormer, zodat je beter begrijpt waar je mee bezig bent.

Je leert wat schakelfrequentie is en waar je op moet letten bij het instellen ervan.

Je leert welke eisen er aan de bekabeling gesteld moeten worden in verschillende situaties om problemen te voorkomen.

Je leert wat EMC is en waar je bij dit fenomeen allemaal op bedacht moet zijn.

Je leert wat aslagerstromen zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je deze schade in de toekomst kunt voorkomen.

Trainer
Trainer Jos Overschie

Jos Overschie

De bevlogen oprichter van Oveducon en een internationaal expert op het gebied van centrifugaalpompen en systemen. Hij is een vooraanstaand trainer en adviseur met 30 jaar praktijkervaring.

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

Jan Jonker

Technisch specialist WTB

“Een nuttige en mooie trainingsdag. Op een goede locatie, met een kleine groep cursisten. Aandacht voor theorie en praktijk. In de middag zelf een Frequentieomvormer aangesloten op een elektromotor en daarna met de handleiding de regelaar ingesteld. En dat allemaal gebracht door een bevlogen cursusleider.”

Beoordeling: 8/10.

John Walravens

Business Unit Manager

“Duidelijke uitleg! Ondanks dat ik geen ervaring heb met frequentie omvormers kon ik toch goed volgen waar het over ging om aan het einde een frequentie omvormer in te stellen.”

Beoordeling: 10/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Frequentieomvormers instellen

Beoordeling: 8.4/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Vlaardingen
Data: 25 Juni, 10 December 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen