Cursus

Corrosiebestendig systeemontwerp

Duur: 1/2 of 1 dag
Tijd: Afhankelijk gekozen duur
Locatie: In-company
Data: Op aanvraag
Prijs: Op aanvraag

In de cursus Corrosiebestendig systeemontwerp leer je al tijdens de ontwerpfase rekening te houden met mogelijke corrosieproblematiek en de kans hierop te beperken. Hierdoor kan in de praktijk veel ellende en kosten bespaard blijven.

In de praktijk is er namelijk vooral oog voor het comfort, de energetische kant van de installatie, en niet te vergeten de prijs. De corrosiegevoeligheid van een installatie wordt vaak onderbelicht, soms met grote gevolgen na de oplevering.

Ga naar         Curriculum          Trainer          Ervaringen

Cursus Corrosiebestendig systeemontwerp

Een vliegende start

In het diepe worden gegooid en leren in de praktijk is een veel toegepaste methode om mensen op te leiden, maar duurt vaak erg lang, vraagt een hoge tijdsinvestering van collega’s en gaat gepaard met het maken van legio, vaak kostbare, fouten. Met deze cursus maak je een vliegende start en verkort je dit leerproces aanzienlijk waardoor je in no-time een volwaardig lid bent van jouw team.

Werk met zekerheid

De pomptechniek kan in eerste instantie zeer overweldigend zijn. Zo zijn er vele afkortingen en vaktermen die in dit vakgebied legio gebruikt worden: NPSH, BEP, P&ID, CIP, opvoerhoogte, noem maar op. Deze cursus maakt je in korte tijd volledig vertrouwd in dit prachtige vakgebied.

Voorkom kostbare fouten

In de pomptechniek kan een ogenschijnlijk klein foutje hele grote gevolgen hebben. Verwondingen, branden, explosies, rechtzaken en grote financiële schade: onze experts hebben het tijdens hun langdurige carriere allemaal al wel eens voorbij zien komen. Veelal was dit niet te wijten aan onwil, maar een gebrek aan technische kennis. Deze cursus helpt je dergelijke fouten voorkomen, zowel bij jezelf als bij anderen.

Bespaar geld

Een pomp is altijd onderdeel van een groter systeem aan onderdelen. Leer alles over de verschillende onderdelen in een pompsysteem en hoe je deze optimaal op elkaar kunt afstemmen, waardoor er op energie- en onderhoudskosten bespaart kan worden.

Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens de cursus Corrosiebestendig systeemontwerp allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Je leert wat corrosie is en hoe je invloed uit kunt oefenen op dit chemische proces.

Je maakt kennis met de verschillende vormen van corrosie die zich in een pompinstallatie voor kunnen doen. Hierbij is er ook aandacht voor Microbiologische corrosie.

Leer aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden hoe je corrosie kunt voorkomen in de ontwerpfase.

Leer hoe corrosie specifiek binnen pompsystemen optreedt en hoe deze kan worden voorkomen.

Trainer
Trainer Corrosiebestendig systeemontwerp

Mascha van Hofweegen

Een bevlogen specialist op het gebied van corrosie en water behandeling. Met ruim 25 jaar aan praktijkervaring heeft ze zich gespecialiseerd in het oplossen van de meest complexe schadevraagstukken in zowel pompen als systemen.

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

Niels van Zanten

Engineer

“De cursus heeft een goede koppeling van theorie en praktijk die het zeer leuk en leerzaam maakt. Daarnaast hebben beide trainers heel veel kennis, ervaring en leuke voorbeelden te vertellen die de cursus goed ondersteunen. Het bedachte programma was langer als wat in de dag paste, maar door de keuze dit een andere keer te doen bleef het leuk.”

Beoordeling: 10/10.

Jan Jonker

WTB specialist

“Gisteren een nuttige cursusdag gehad over pomptechniek. De cursus was op een goed bereikbare locatie in Wageningen. Doordat we met een kleine groep waren(5 personen) was er naast de theorie veel tijd voor individuele vragen. De docent is een pompidioot die goed zijn kennis en ervaring kan overbrengen en daarnaast is er veel materiaal aanwezig om ook een gevoel bij de praktijk te krijgen. Naast theorie en praktijk ook nog kunnen rekenen aan de hand van verstrekte opdrachten. Een aanrader als je meer van pomptechniek wil weten.”

Beoordeling: 9/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Corrosiebestendig systeemontwerp

Duur: 1/2 of 1 dag
Tijd: Afhankelijk gekozen duur
Locatie: In-company
Data: Op aanvraag
Prijs: Op aanvraag

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen