Cursus

Basis Pompstoringen analyseren

Beoordeling: 8.8/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Vlaardingen
Data: 16 April, 15 Oktober 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

In de cursus Basis Pompstoringen analyseren leer je aan de hand van een breed arsenaal aan defecte materialen en praktijkcases hoe je de achterliggende oorzaak van pompstoringen kunt herkennen en de storingen structureel kunt oplossen. Een heel praktische, hands-on cursus die ideaal is voor professionals die pompen reviseren, revisies beoordelen of klanten met problemen verder proberen te helpen.

Voor senior onderhoudsprofessionals en maintenance engineers die dieper op de materie in willen gaan, adviseren we de driedaagse Opleiding Pompstoringen analyseren te volgen.

Ga naar         Curriculum          Trainer          Ervaringen

Cursus Basis pompstoringen analyseren

Weet wat je ziet

Bij veel storingen kun je de oorzaak al herkennen aan het schadebeeld. Bespaar veel tijd door schadebeelden te leren analyseren en de oorzaak te achterhalen.

Tijd is geld

Leer structureel te werken aan de hand van een stappenplan, opdat je in een kort tijdsbestek een storing kunt analyseren en het probleem op kunt lossen.

Bij de wortel

Bespaar tijd en geld door problemen meteen bij de wortel aan te pakken. Op deze manier los je niet alleen het probleem op, maar hoef je ook niet meer terug te komen.

Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens de cursus Basis Pompstoringen analyseren allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Je leert om aan de hand van een stappenplan een pompstoring te analyseren.

Je leert aan de hand van een groot aantal schadebeelden om de meest voorkomende storingen bij waaiers te herkennen en op te lossen.

Je leert aan de hand van een groot aantal schadebeelden om de meest voorkomende storingen bij lagers te herkennen en op te lossen.

Je leert aan de hand van een groot aantal schadebeelden om de meest voorkomende storingen bij assen te herkennen en op te lossen.

Je leert wat cavitatie is, hoe je dit kunt herkennen en wat je kunt doen om dit probleem op te lossen.

Je leert wat een pompcurve is en hoe de selectie van een pomp invloed heeft op het storingspatroon.

Je leert wat waterslag is en hoe je dit kunt voorkomen.

Je leert aan de hand van een praktijkopdracht om een pomp uit elkaar te halen en het probleem te achterhalen.

Je leert aan de hand van een praktijkopdracht om een motor door te meten op storingen.

Trainer
Trainer Jos Overschie

Jos Overschie

De bevlogen oprichter van Oveducon en een internationaal expert op het gebied van centrifugaalpompen en systemen. Hij is een vooraanstaand trainer en adviseur met 30 jaar praktijkervaring.

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

Twan van Eijndhoven

Senior Procesoperator

“Jos neemt je op een leuke, kundige en interactieve manier mee in de wereld van pompen, leidingen en stromingsleer. Persoonlijk heb ik wel eens moeite met een cursus die heel de dag duurt, maar omdat je mee moet doen, was dit hier niet het geval. Tevens een compliment aan Albert. Zoals Bassie, Adriaan aanvult. Vult Albert Jos op een hele kundige en enthousiaste manier aan!”

Beoordeling: 9/10.

Bart van den Langenberg

Elektro Monteur

“Zeer leerzame praktijk gerichte cursus, aan het begin van de dag heeft iedere cursist mogelijk gekregen om onderwerpen aan te dragen. Eind van de dag zijn deze allemaal duidelijk behandeld. Kortom TOP cursus. ”

Beoordeling: 9/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Basis Pompstoringen analyseren

Beoordeling: 8.8/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Vlaardingen
Data: 16 April, 15 Oktober 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen