Cursus

Basis Pompselectie

Beoordeling: 8.8/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Vlaardingen
Data: 21 Maart, 8 Oktober 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

De cursus Basis Pompselectie is bedoeld voor mensen die niet zelf een pompselectie maken, maar wel kennis van zaken willen hebben om een selectie te kunnen beoordelen. Tijdens de cursus Basis Pompselectie, leer je met welke factoren je rekening moet houden bij de selectie van een pomp en welke berekeningen er cruciaal zijn. Dit stelt je in staat om een eenvoudige pompselectie te beoordelen en geeft je de basis om een goede gesprekspartner te zijn in de praktijk.

Mensen die verantwoordelijk zijn voor de in- en verkoop van pompen en/of offertes moeten kunnen beoordelen, raden we aan om de vierdaagse Opleiding Pompselectie te volgen.

Ga naar         Curriculum          Trainer          Ervaringen

Cursus basis pompselectie

Weet wat telt

In de praktijk wordt vaak met zeer beperkte informatie een pompselectie gemaakt, met alle negatieve gevolgen van dien. Leer welke informatie cruciaal is om de betrouwbaarheid van een pomp op de lange termijn te waarborgen.

Opleiding Allround pomptechniek
Cursus basis pompselectie

Een goed begin

Hoe een pomp in de praktijk zal functioneren wordt voor het overgrote deel al bepaald bij de selectie. Leer waar je bij een pompselectie op moet letten om de hoogste betrouwbaarheid, het minste onderhoud en laagste energieverbruik te realiseren.

Opleiding Allround pomptechniek

Werk met zekerheid

In de praktijk worden er nog weleens halve waarheden verkondigd als het gaat om de selectie van een pomp. Deze cursus zorgt ervoor dat je weet waar je het over hebt en feit van fictie kunt onderscheiden.

Voorkom duurkoop

De goedkoopste pomp is de pomp die het beste geselecteerd is. De aankoopprijs is immers maar een fractie(15%) van de totale kosten. Bespaar veel geld door verder te leren kijken dan de aankoopprijs en een pomp te selecteren met de langste levensduur en de laagste onderhouds- en energiekosten.

Opleiding Specialist pomptechniek
Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens deze cursus allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Je leert wat een pompcurve is en hoe je deze moet lezen en gebruiken.

Je leert hoe je een pompselectie aan de hand van zijn pompcurve kunt beoordelen.

Je leert wat NPSH betekent en waarom deze berekening essentieel is voor de levensduur en betrouwbaarheid van een pompinstallatie.

Je leert wat cavitatie betekent en hoe je dit al bij de selectie van een pomp kunt voorkomen.

Je leert wat het werkpunt van een pomp is en hoe je deze berekent.

Je leert een leidingverliesberekening te maken.

Je leert wat een systeemcurve is en waaruit deze is opgebouwd.

Je leert wat opvoerhoogte is en hoe dit van invloed is op de selectie van een pomp in uiteenlopende praktijksituaties.

Je leert de betekenis en invloed van verschillende industriële standaarden op de selectie van een pomp.

Trainer
Trainer Jos Overschie

Jos Overschie

De bevlogen oprichter van Oveducon en een internationaal expert op het gebied van centrifugaalpompen en systemen. Hij is een vooraanstaand trainer en adviseur met 30 jaar praktijkervaring.

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

Esmée Amsen

Process Engineer

“Training die echt bruikbaar is. Er werd veel om feedback vanuit ons werk gevraagd Dat werd meteen behandeld en de voorbeelden werden er op aangepast. Enthousiaste trainer met veel inhoudelijke vak kennis.”

Beoordeling: 10/10.

Tarik Kaplan

Offshore Mechanical Engineer

“Enthusiaste docent met veel ervaring en kennis op het vakgebied. Kennis zowel theoretisch als praktijk. Opgedane kennis kan meteen toegepast worden in het werkveld waar ik bezig in ben. Ook waardeer ik dat Jos openstaat voor vragen en je niet met vraagtekens laat zitten.”

Beoordeling: 9/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Basis Pompselectie

Beoordeling: 8.8/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Vlaardingen
Data: 21 Maart, 8 Oktober 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen