Cursus

Basis in verdringerpompen

Beoordeling: 8/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Wageningen of Digitaal
Data: 10 April, 4 December 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

De cursus Basis in verdringerpompen is een praktische inleiding in de zeer diverse wereld van de verdringerpompen. We gaan dieper in op een groot aantal verschillende pomptypen met allemaal hun eigen werking, kenmerken en aandachtspunten. Daarnaast komen belangrijke begrippen als slip, pulsatie, pitting, NPSH, viscositeit en pulsatiedempers allemaal aan de orde.

Ga naar         Curriculum          Ervaringen

Basis in verdringerpompen main

Een vliegende start

In het diepe worden gegooid en leren in de praktijk is een veel toegepaste methode om mensen op te leiden, maar duurt vaak erg lang, vraagt een hoge tijdsinvestering van collega’s en gaat gepaard met het maken van legio, vaak kostbare, fouten. Met deze cursus maak je een vliegende start en verkort je dit leerproces aanzienlijk waardoor je in no-time een volwaardig lid bent van jouw team.

Weet waar je over praat

Rond verdringerpompen worden nog weleens halve waarheden verkondigd als het gaat om de toepassing en de levensduur van een bepaald type verdringerpomp. Deze cursus zorgt ervoor dat je weet waar je het over hebt en feit van fictie kunt onderscheiden.

Voorkom kostbare fouten

De wereld van verdringerpompen is breed en divers; hierdoor is een foutje in de selectie en toepassing zo gemaakt. Leer waar je bepaalde typen verdringerpompen wel en niet voor moet gebruiken, opdat kostbare fouten in de praktijk voorkomen kunnen worden.

 

Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens de cursus Basis in verdringerpompen allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Welke verschillende uitvoeringen verdringerpompen zijn er, wat zijn hun werkingsprincipes en specifieke kenmerken?

Leer de toepassingsmogelijkheden van de vele verschillende verdringerpompen en waar je in bepaalde situaties extra rekening mee moet houden.

Waar moet allemaal rekening mee gehouden worden bij het starten van een bepaald type verdringerpomp?

Je leert hoe specifieke vloeistofeigenschappen invloed hebben op de selectie en toepassing van een bepaald type verdringerpomp.

Je leert wat de begrippen slip en pitting precies betekenen en wanneer het van belang is om hier extra aandacht aan te besteden.

Je leert wat pulsatieverliezen zijn, hoe deze invloed hebben op de prestaties van je pomp en hoe je deze kunt inperken.

Je leer welke verschillende aandrijvingen er zijn en waar je, in combinatie met een verdringerpomp, allemaal rekening mee moet houden.

Trainer
Trainer Johannes Meijer

Johannes Meijer

Een veteraan uit de process-industrie en een bevlogen trainer op het gebied van verdringerpompen. Hij is een zeer ervaren trainer met ruim 30 jaar praktijkervaring in uiteenlopende sectoren over de hele wereld.

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

M B

Maintenance Operator

“De training werd erg enthousiast gebracht, zorgt er voor dat je makkelijk je gedachten erbij kan houden.”

Beoordeling: 8/10.

Martijn Jansen

Hydraulic technician

“Veel van de behandelde pompen was bekend, maar was wel weer een opfrisser. Het werd goed gepresenteerd en kwam ook positief over.”

Beoordeling: 8/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Basis in verdringerpompen

Beoordeling: 8/10 🎉
Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Wageningen of Digitaal
Data: 10 April, 4 December 2024
Prijs: €690,- excl. BTW

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen