Cursus

Optimaal systeembeheer

Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Wageningen
Data: 16 Mei, 21 September
Prijs: €595,- excl. BTW

In de cursus Optimaal systeembeheer leren pomp- en gemalenbeheerders om hun pompsystemen zo optimaal mogelijk te beheren. Zo krijg je inzicht in de samenhang van de verschillende objecten binnen een systeem, hoe je deze kunt optimaliseren en hoe effectief om te gaan met wet- en regelgeving.

Na het volgen van de cursus Optimaal systeembeheer ben je in staat om pompsystemen op een effectieve manier te beheren waardoor de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiëntie worden verbeterd en het beheer en onderhoud beter kan worden voorspeld en ingepland.

Ga naar         Curriculum          Trainer          Ervaringen

Cursus Optimaal systeembeheer

Een vliegende start

In het diepe worden gegooid en leren in de praktijk is een veel toegepaste methode om mensen op te leiden, maar duurt vaak erg lang, vraagt een hoge tijdsinvestering van collega’s en gaat gepaard met het maken van legio, vaak kostbare, fouten. Met deze cursus maak je een vliegende start en verkort je dit leerproces aanzienlijk waardoor je in no-time een volwaardig lid bent van jouw team.

Werk met zekerheid

De pomptechniek kan in eerste instantie zeer overweldigend zijn. Zo zijn er vele afkortingen en vaktermen die in dit vakgebied legio gebruikt worden: NPSH, BEP, P&ID, CIP, opvoerhoogte, noem maar op. Deze cursus maakt je in korte tijd volledig vertrouwd in dit prachtige vakgebied.

Voorkom kostbare fouten

In de pomptechniek kan een ogenschijnlijk klein foutje hele grote gevolgen hebben. Verwondingen, branden, explosies, rechtzaken en grote financiële schade: onze experts hebben het tijdens hun langdurige carriere allemaal al wel eens voorbij zien komen. Veelal was dit niet te wijten aan onwil, maar een gebrek aan technische kennis. Deze cursus helpt je dergelijke fouten voorkomen, zowel bij jezelf als bij anderen.

Bespaar geld

Een pomp is altijd onderdeel van een groter systeem aan onderdelen. Leer alles over de verschillende onderdelen in een pompsysteem en hoe je deze optimaal op elkaar kunt afstemmen, waardoor er op energie- en onderhoudskosten bespaart kan worden.

Curriculum

Dit ga je leren

Bekijk hier wat je tijdens de cursus Optimaal systeembeheer allemaal gaat leren. Klik op één van de onderwerpen om er meer over te weten te komen.

Loader image

Je leert de definitie en het verschil tussen object- en systeemdenken en wanneer je welke toepast.

Je leert uit welke componenten een pompsysteem bestaat en hoe je deze kennis toepast in het effectief beheer.

Je leert een object te analyseren op verschillende performance-indicatoren.

Je leert een systeem te analyseren op verschillende performance-indicatoren.

Je leert welke wet- en regelgeving er allemaal van invloed kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Je leert wat het GWSW gemalen inhoud en hoe je dit in de praktijk toepast.

Trainer

Peter Meissen

Ervaringen
Cursus pomptechniek Jos Overschie

Niels van Zanten

Engineer

“De cursus heeft een goede koppeling van theorie en praktijk die het zeer leuk en leerzaam maakt. Daarnaast hebben beide trainers heel veel kennis, ervaring en leuke voorbeelden te vertellen die de cursus goed ondersteunen. Het bedachte programma was langer als wat in de dag paste, maar door de keuze dit een andere keer te doen bleef het leuk.”

Beoordeling: 10/10.

Jan Jonker

WTB specialist

“Gisteren een nuttige cursusdag gehad over pomptechniek. De cursus was op een goed bereikbare locatie in Wageningen. Doordat we met een kleine groep waren(5 personen) was er naast de theorie veel tijd voor individuele vragen. De docent is een pompidioot die goed zijn kennis en ervaring kan overbrengen en daarnaast is er veel materiaal aanwezig om ook een gevoel bij de praktijk te krijgen. Naast theorie en praktijk ook nog kunnen rekenen aan de hand van verstrekte opdrachten. Een aanrader als je meer van pomptechniek wil weten.”

Beoordeling: 9/10.

De ervaringen van onze studenten worden verzameld via onafhankelijk platform Springest. Meer lezen? Bekijk al onze ervaringen.

Aanmelden

Optimaal systeembeheer

Duur: 1 dag
Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Locatie: Wageningen
Data: 16 Mei, 21 September
Prijs: €595,- excl. BTW

Op al onze trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Oveducon is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in pomptechniek. Wij helpen technische professionals het verschil te maken in hun dagelijkse praktijk.

Contact

E-mail
+31 174 502 762
Costerweg 1N
6702AA Wageningen