Masterclass

pompstoringen analyseren

Structureel storingen leren oplossen. Aan de hand van een stappenplan leer je om problemen te analyseren, iets wat we in de pomptechniek ook wel “root cause analyse” noemen. Je verzamelt in deze twee dagen de nodige bagage waarmee je kunt herkennen waar problemen vandaan komen, waardoor ze veroorzaakt worden en hoe ze verholpen kunnen worden.

We gaan aan de hand van praktijkmaterialen dieper in op de analyse van schadebeelden: waar moet je naar kijken en hoe interpreteer je bepaalde patronen? Hoe kun je zien dat het cavitatie is? Wat zegt dit over het punt waar de pomp in zijn curve draait? Hoe verschilt dit schadebeeld van corrosie? Of zand? In twee dagen tijd verkrijg je de gecombineerde ervaring van meer dan vijftig jaar storingen analyseren en oplossen.

Dit is een verdieping op de cursus Pompstoringen analyseren.

Wat kun je na deze cursus?

– Je kunt aan de hand van een stappenplan een schadebeeld analyseren.

– Je kunt aan de hand van schadebeelden de juiste informatie opvragen, zodat de oorzaak achter de schade aangepakt kan worden.

– Je kunt voorspellen wanneer onbalans tot schade kan leiden.

– Je kunt het verschil herkennen tussen cavitatie- en erosie corrosieschade.

Curriculum

Verdieping
Warmtebeeldcamera
Root cause analysis
Cavitatievormen
Schadebeelden waaiers
Schadebeelden seals
Schadebeelden kogellagers
Schadebeelden assen
Pompcurve
Waterslag
Praktijkopdracht mechanisch
Praktijkopdrahat elektrisch

Aankomende data

29/11/19

Vrijdag 29 November
Van 9.00 – 17.00 uur
Tiendweg 20, 2671SB
Naaldwijk, Nederland
€595, – excl. BTW

Liever in-company?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dit vonden cursisten er van

Zeer leerzame cursus. Verschillende pompen gemeten en uitelkaar gehaald. Daarnaast heel veel voorbeelden gezien van pompen hoe he wel en niet moet. Met de schade gevallen er bij als de pomp niet goed wordt geinstalleerd

8,0

Ronald Bruinen – Monteur

Zoals de eerste cursus was het vervolg weer op een heel hoog niveau. Eigenlijk moeten mensen die dagelijks met pompen jaarlijks zo’n cursus krijgen.Je leert er iedere keer weer heel veel.

8,0

Martin Bos – Montage technicus

Heb ook weer tijdens deze training veel geleerd en mij geen moment verveeld. Weer een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. En het was weer een genot om het enthousiaste les geven van Jos en Albert mee te mogen maken.

10,0

Gert-Jan van Dam – Technisch specialist

Zeer leuke, leerzame cursus die door 2 heel gedreven specialisten worden gegeven.

Tijdens de cursus word gewerkt met veel voorbeelden uit de praktijk. Van deze voorbeelden zijn er ook veel als matriaal aanwezig in het klaslokaal, hierdoor kan materiaal veel beter bestudeerd worden.

 

9,0

Arne Vermeulen – Reliability Engineer

4 jaar op rij genomineerd als
“Beste opleider van Nederland”

Wij hechten veel waarde aan de mening van onze cursisten. Daarom nodigen we al onze cursisten uit om hun ongezouten mening achter te laten op een onafhankelijke website: Springest. Al deze ervaringen worden vervolgens elk jaar op één hoop gegooid en vergeleken met alle andere opleiders in Nederland, tijdens de verkiezing van: “De beste opleider van Nederland”. We zijn er heel trots op dat we al vier jaar op rij bij de laatste drie zijn geëindigd met een gemiddeld eindcijfer van een 8,8!

Blijf altijd in beweging

Stilstand is achteruitgang. Dat geldt niet alleen voor een pompinstallatie, maar ook voor kennis. Daarom krijg je na het volgen van een cursus levenslang toegang tot onze online learning-community.

Hier kun je niet alleen jouw kennis op peil houden of het up-to-date naslagwerk van jouw cursus vinden, maar ook vragen stellen aan onze pompidioten en één van de alumni die zich elke dag in onze community blijven ontwikkelen.

Subsidiemogelijkheden

Om de technische kennis in Nederland te waarborgen, worden investeringen in een opleiding vanuit de brancheorganisaties erg toegejuicht. Daarom zijn er vanuit bijna alle brancheorganisaties mogelijkheden om uw investering geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen. Informeer hierover bij uw brancheorganisatie naar de mogelijkheden.

OOM: kleinmetaal- en metaalbewerkingsbedrijven
OTIB: koudetechniek en technische installatietechniek
O&O Fonds: energie- en nutsbedrijven
OOI: isolatiebranche

Colland: agrarische sector
OOC: carrosseriebedrijven
Kabeflex: kartonnage-, behangselpapier- en flexibele verpakkingsindustrie

Aankomende data

29/11/19

Vrijdag 29 November
Van 9.00 – 17.00 uur
Tiendweg 20, 2671SB
Naaldwijk, Nederland
€595, – excl. BTW

Liever in-company?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Verder zoeken

Vragen?

info@oveducon.nl
+31 174 502 762

0