Masterclass

pompselectie

De juiste centrifugaalpomp selecteren voor een bepaalde toepassing? Hier komt nogal wat bij kijken.

Een goed geselecteerde pomp met een zo lang mogelijke levensduur bij een zo laag mogelijk opgenomen vermogen, begint bij het stellen van de juiste vragen. We gaan kijken naar deze vragen en gaan dieper in op de gevolgen. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen als je een pomp moet selecteren die op 1000 meter hoogte komt te staan? Of buiten? Of als deze zalmolie moet gaan verpompen?

Vervolgens leer je aan de hand van een groot aantal praktijkopdrachten vol instinkers, omgaan met de verschillende pompgrafieken en een tweetal formules (NPSH & leidingverliesberekening). Op deze uitdagende wijze verkrijg je de benodigde handvaten om voor elke situatie tot een juiste pompselectie te kunnen komen.

Wat kun je na deze cursus?

– Je kunt een pomp selecteren voor de verschillende vormen van viscositeit en leidingdiameters.

– Je weet hoe je een juiste selectie moet maken in een situatie met meerdere werkpunten of meerdere pompen op dezelfde pers.

– Je weet hoe je een pompselectie overtuigend kunt onderbouwen met technische argumenten.

Curriculum

Pompcurve
Selectiecriteria
NPSH
Cavitatie
Werkpunt berekening
Serie- en parallelbedrijf
AOR, POR, BEP
Software
Pompselectie vraagstukken
Verliesberekening leidingen en appendages

Aankomende data

19/11/19

Dinsdag 19 November
Van 9.00 – 17.00 uur
Tiendweg 20, 2671SB
Naaldwijk, Nederland
€595, – excl. BTW

Liever in-company?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Dit vonden cursisten er van

Goede praktijk gerichte cursus. Goede mix tussen theorie en praktijk met voldoende ruimte voor vragen van cursisten.
Ondanks de lange cursusdag weet Jos de cursisten te blijven boeien doordat theorie en praktijk steeds afgewisseld worden

10,0

Geert Nell – Senior sales advisor

De Cursus Masterclass Pompselectie heeft voor mij een prima toegevoegde waarde gehad. Naast de normale berekening voor de juiste pomp, wordt er ook veel aandacht besteed aan de samenloop en de invloed van het leidingsysteem. Dit aan de hand van een aantal simulatieprogramma’s. Erg verhelderend allemaal.

10,0

Paul Niekus – Specialist ondersteuning

Een prettige, vriendelijke sfeer. Heer Overschie is een aangeboren docent, hij doet zijn werk met enorme enthousiasme en leegt alles in duidelijke taal zodat iedereen kan en moet begrepen hebben. Dan pas kan hij verder. En dit is enorm belangrijk naast zijn professionalisme. Ik wist al veel maar door zijn cursus werd het dubbel beter. Bedankt Jos voor je inzet en wens om mensen naar huis sturen met enorme technische bagage.

10,0

Arthur Albert Dzjanerjan – Sales Engineer

Heb ook weer tijdens deze training veel geleerd en mij geen moment verveeld. Was soms wel weer even buffelen met de formules, maar heb wel weer alles op het netvlies staan. En het was weer een genot om het enthousiaste les geven van Jos mee te mogen maken.

10,0

Gert-Jan van Dam – Technisch specialist roterende installaties

4 jaar op rij genomineerd als
“Beste opleider van Nederland”

Wij hechten veel waarde aan de mening van onze cursisten. Daarom nodigen we al onze cursisten uit om hun ongezouten mening achter te laten op een onafhankelijke website: Springest. Al deze ervaringen worden vervolgens elk jaar op één hoop gegooid en vergeleken met alle andere opleiders in Nederland, tijdens de verkiezing van: “De beste opleider van Nederland”. We zijn er heel trots op dat we al vier jaar op rij bij de laatste drie zijn geëindigd met een gemiddeld eindcijfer van een 8,8!

Blijf altijd in beweging

Stilstand is achteruitgang. Dat geldt niet alleen voor een pompinstallatie, maar ook voor kennis. Daarom krijg je na het volgen van een cursus levenslang toegang tot onze online learning-community.

Hier kun je niet alleen jouw kennis op peil houden of het up-to-date naslagwerk van jouw cursus vinden, maar ook vragen stellen aan onze pompidioten en één van de alumni die zich elke dag in onze community blijven ontwikkelen.

Subsidiemogelijkheden

Om de technische kennis in Nederland te waarborgen, worden investeringen in een opleiding vanuit de brancheorganisaties erg toegejuicht. Daarom zijn er vanuit bijna alle brancheorganisaties mogelijkheden om uw investering geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen. Informeer hierover bij uw brancheorganisatie naar de mogelijkheden.

OOM: kleinmetaal- en metaalbewerkingsbedrijven
OTIB: koudetechniek en technische installatietechniek
O&O Fonds: energie- en nutsbedrijven
OOI: isolatiebranche

Colland: agrarische sector
OOC: carrosseriebedrijven
Kabeflex: kartonnage-, behangselpapier- en flexibele verpakkingsindustrie

Aankomende data

19/11/19

Dinsdag 19 November
Van 9.00 – 17.00 uur
Tiendweg 20, 2671SB
Naaldwijk, Nederland
€595, – excl. BTW

Liever in-company?
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Verder zoeken

Vragen?

info@oveducon.nl
+31 174 502 762

0