Specialist

pomptechniek

Als “Specialist pomptechniek” leer je in zes dagen om alle uitdagingen die je in de pomptechnische praktijk gaat tegenkomen, het hoofd te kunnen bieden. Van ontwerp en installatie tot onderhoud en storingzoeken: je leert alle verschillende facetten beheersen en in alle opzichten tot optimale prestaties te komen.

 

Verwacht geen onnodige formules, veel interactie, veel praktijkmaterialen, veel praktijkcases en trainers die het prima vinden om, als je er geen genoeg van kunt krijgen, Chinees te laten komen en tot negen uur ‘s avonds door te gaan. Het zal immers niet de eerste keer zijn.

Duur: 6 dagen
Plaats: Naaldwijk of in-company
Docent: Jos Overschie & Albert Sloendregt
Prijs: 3195,- excl. BTW
Extra: uitgebreid naslagwerk in kleur

Programma

Pompselectie

Wat ga je leren?
Je leert om een pomp te selecteren en waar je hierbij allemaal rekening mee moet houden. Zo leer je om de juiste vragen te stellen voordat je een selectie maakt, waardoor fouten worden voorkomen. Daarnaast leer je ook om met pompselectie-software te werken.

Hydraulische balans

Wat ga je leren?
Als er meerdere pompen op dezelfde persleiding staan, kunnen de pompen elkaar gaan beïnvloeden. Op zo’n moment geldt de wet van de sterkste en dit kan grote gevolgen hebben. Wat dit precies allemaal voor gevolgen heeft gaan we door middel van software berekenen.

NPSH

Wat ga je leren?
Je leert wat NPSH is, hoe je het berekent en wat voor invloed dit, in een breed scala aan situaties, heeft op de prestaties en selectie van de pomp.

Leidingsysteemmodulering

Wat ga je leren?
Hoe kun je maximaal rendement halen uit een leidingsysteem? Wat zijn de knelpunten die de levensduur van je pomp nadelig beïnvloeden? Aan de hand van praktijkopdrachten ga je zelf aan de slag om voor een aantal situaties tot een goed ontwerp te komen.

Verbeterpunten leidingsystemen

Wat ga je leren?
In de praktijk blijkt het leidingsysteem vaak een beetje ‘aan elkaar geknoopt’ te zijn. Aan de hand van praktijkcases leer je een goed en deugdelijk systeem te construeren, zodat de pompinstallatie veel beter gaat functioneren.

Schadebeelden

Wat ga je leren?
Tijdens deze cursusdagen komen er heel veel schadebeelden voorbij die je allemaal leert interpreteren en de achterliggende oorzaak herkennen.

Waterslag

Wat ga je leren?
Je leert aan de hand van een aantal praktijkcases wat waterslag inhoudt en hoe je dit kunt voorkomen.

Praktijkopdrachten

Wat ga je leren?
Alle cursusdagen zitten vol met praktijkopdrachten. Allemaal situaties die zich in de praktijk kunnen voordoen en waarop je een passende oplossing moet bedenken.

Stromingsgedrag visualisatie

Wat ga je leren?
Met onze unieke doorzichtige pomptafel gaan we stromingsprofielen zichtbaar maken en je laten zien waar, wanneer en waarom iets fout gaat. Ook zie je goed de gevolgen van bijvoorbeeld luchtinslag, vortex en cavitatie.

A.O.R., B.E.P., P.O.R.

Wat ga je leren?
Je leert waar deze drie begrippen voor staan en wat voor invloed ze hebben op de selectie van je pomp.

Leidingverliesberekening

Wat ga je leren?
Je leert om een leidingverliesberekening te maken. Deze heb je nodig om te bekijken welke diameter leiding je toe moet passen op je installatie in verband met de beschikbare NPSH.

Asafdichtingen

Wat ga je leren?
Kort passeren de verschillende asafdichtingen die er zijn, de revue. Denk hierbij aan lipseal, mechanical seal, stopbuspakking en dynamic seals. Hierbij leer je alles over de toepassing en voor- en nadelen van ieder type.

Cavitatie

Wat ga je leren?
Je leert wat cavitatie inhoudt, hoe je het kunt horen, zien, verhelpen, maar nog belangrijker: hoe je het kunt voorkomen.

Maatwerk

Al onze cursussen zijn maatwerk en worden aangepast aan de hand van jouw wensen die je vooraf hebt kunnen opgeven. In de praktijk betekent dit dat niet één cursus hetzelfde is en dat de stof altijd aansluit op jouw praktijk.

0

Start typing and press Enter to search