Slangen-

pompen

In deze cursus leer je alles over de werking en kenmerken van een slangenpomp, zowel voor lage- als voor hogedruk. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een roller- en een persschoen? Daarnaast gaan we marktbreed kijken naar de verschillende ontwerpen en bespreken we hier de voor- en nadelen van.

 

De slangenpomp is de meest gevoelige pomp van alle verdringerpompen, daarom leer je welke condities een negatieve invloed hebben op de werking ervan en hoe je dit kunt voorkomen. Aan de hand van selectiesoftware gaan we voor een aantal applicaties de juiste slangenpomp kiezen, waarbij je direct de invloed van bepaalde condities kunt ervaren.

 

Aan het einde van deze cursus weet je alles van de slangenpomp en de condities die van invloed zijn.

Duur: 1 dag
Plaats: Naaldwijk of in-company
Docent: Johannes Meijer
Prijs: € 595,- excl. BTW
Extra: naslagwerk

Programma

Lage en hoge druk

Wat ga je leren?
Wat is het verschil tussen een slangenpomp voor lage en hoge druk? We zullen uitgebreid in gaan op het verschil in slangen die hier gebruikt worden.

Roller- of persschoen?

Wat ga je leren?
Je leert wat het verschil is tussen een slangenpomp met een roller- en die met een persschoen. De voordelen en de nadelen van beiden worden in detail uitgelegd.

Inlaat pulsatiedemper

Wat ga je leren?
Je leert om de inlaat pulsatie op verschillende manieren te verminderen. De inlaat pulsatie is vaak de boosdoener van alle problemen en dat kunnen we op een goede manier oplossen.

Uitlaat pulsatiedemper

Wat ga je leren?
De pulsatie in de uitlaat van de pomp kun je vaak al van heel ver weg horen. Het is in de meeste gevallen de oorzaak van hoge energiekosten. Je leert hoe je de afmetingen van de demper berekent, maar ook hoe je met weinig middelen de pulsatie kunt verminderen.

Pulsatie

Wat ga je leren?
Wat is de oorzaak van pulsatie en waarom is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden? Je leert hoe je de pulsatie- en wrijvingsverliezen moet berekenen. Je leert ook hoeveel pulsatie de pomp mag hebben voordat dit een vermindering in capaciteit en de levensduur van de pompslang tot gevolg heeft.

Slang

Wat ga je leren?
De pompslang is erg gevoelig voor alles wat er fout kan gaan met de peristaltische pomp en dit is heel vaak al snel zichtbaar. Ook kunnen we van een gebroken slang heel veel leren. Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden leer je waar je op moet letten.

Ontwerpverschillen

Wat ga je leren?
Er zijn een paar grote verschillen in het ontwerp van de verschillende slangenpompen die op de markt zijn. Hier gaan we mee aan de slag. Wat zijn de verschillen en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Onderhoud

Wat ga je leren?
Het onderhoud van de slangenpomp kan heel gemakkelijk worden verricht, maar soms zijn er moeilijkheden die men had kunnen voorkomen. Je leert wat er zoal fout kan gaan en hoe dit te voorkomen.

0

Start typing and press Enter to search