Pompstoringen

analyseren

We laten een breed arsenaal aan defecte materialen en praktijkcases de revue passeren, waarbij je leert om schadebeelden te herkennen en structureel te werk te gaan. Welke vragen stel je als eerste? Wat zijn belangrijke dingen om op te letten? Wat zijn de valkuilen en handigheidjes? Na deze cursus heb je kennisgemaakt met de schadepatronen van een groot aantal pompstoringen en weet je hoe je deze en toekomstige situaties het hoofd moet bieden.

Duur: 1 dag
Plaats: Naaldwijk of in-company
Docent: Jos Overschie & Albert Sloendregt
Prijs:  595,- excl. BTW
Extra: uitgebreid naslagwerk in kleur

Programma

Stappenplan

Wat ga je leren?
Je leert om aan de hand van een stappenplan te werken en op deze manier structureel storingen op te lossen.

Schadebeelden waaiers

Wat ga je leren?
We gaan heel veel waaiers laten zien met schadebeelden. De herkenning van het schadebeeld en de koppeling aan een achterliggende oorzaak vormen de kern van dit onderdeel.

Schadebeelden kogellagers

Wat ga je leren?
We gaan een aantal kogellagers laten zien met schadebeelden. In samenspraak met de cursisten ontleden we deze defecte materialen en komen tot goed gefundeerde achterliggende oorzaken.

Schadebeelden assen

Wat ga je leren?
Aan de hand van enkele assen met schadebeelden bespreken we hoe dit zover kon komen en leren cursisten het belang van vroegtijdige herkenning.

Cavitatie

Wat ga je leren?
We laten heel duidelijk cavitatie horen en we laten zien hoe je kunt herkennen dat het cavitatie is. Daarnaast gaan we dieper in op de achterliggende oorzaken en hoe dit probleem verholpen en voorkomen kan worden.

Pompcurve

Wat ga je leren?
We leggen uit hoe een pompcurve geïnterpreteerd moet worden en daarnaast laten we zien wat voor invloed het heeft op de prestaties en levensduur van de pomp als je van BEP afwijkt.

Waterslag

Wat ga je leren?
Aan de hand van een aantal praktijksituaties laten we zien en horen wat waterslag is en hoe dit kan worden voorkomen of opgevangen.

Praktijkopdracht mechanisch

Wat ga je leren?
Als de cursisten hier interesse in hebben, dan is er de mogelijkheid om meerdere mechanische opdrachten uit te voeren. Denk hierbij aan seal wisselen, lagers wisselen, snijmes afstellen en waaier(s) afstellen.

 

Praktijkopdracht elektrisch

Wat ga je leren?
Als de cursisten hier interesse in hebben, dan is er de mogelijkheid om meerdere elektrische opdrachten uit te voeren. Denk hierbij aan een motor en condensator doormeten of meggeren.

Maatwerk

Al onze cursussen zijn maatwerk en worden voor het grootste deel aangepast aan de hand van jouw wensen die je vooraf hebt kunnen opgeven. Werk je bijvoorbeeld in de industrie? Dan nemen we vooral schadebeelden en praktijkcases uit de industrie mee. Wil je meer weten over de verschillende vormen van cavitatie? Dan gaan we hier dieper op in. In de praktijk betekent dit dat niet één cursus hetzelfde is en zorgen we ervoor dat de stof altijd aansluit op jouw praktijk.

0

Start typing and press Enter to search