Masterclass

pompstoringen

Structureel storingen leren oplossen. Aan de hand van een stappenplan leer je om problemen te analyseren, iets wat we in de pomptechniek ook wel “root cause analyse” noemen. Je verzamelt in deze twee dagen de nodige bagage waarmee je kunt herkennen waar problemen vandaan komen, waardoor ze veroorzaakt worden en hoe ze verholpen kunnen worden.

We gaan aan de hand van praktijkmaterialen dieper in op de analyse van schadebeelden: waar moet je naar kijken en hoe interpreteer je bepaalde patronen? Hoe kun je zien dat het cavitatie is? Wat zegt dit over het punt waar de pomp in zijn curve draait? Hoe verschilt dit schadebeeld van corrosie? Of zand? In twee dagen tijd verkrijg je de gecombineerde ervaring van meer dan vijftig jaar storingen analyseren en oplossen.

Duur: 2 dagen
Plaats: Naaldwijk of in-company
Docent: Jos Overschie & Albert Sloendregt
Prijs: 1.195,- excl. BTW
Extra: uitgebreid naslagwerk in kleur

Programma

Verdieping

Wat ga je leren?
Deze Masterclass is een verdieping op de ééndaagse cursus. Dit betekent dat er dieper op de onderwerpen in gegaan wordt en er meer schadebeelden en praktijkcases worden geanalyseerd.

Warmtebeeldcamera

Wat ga je leren?
We laten zien wat je zoal kunt met een warmtebeeldcamera op het gebied van storingzoeken. Dit doen we aan de hand van verschillende voorbeelden van praktijksituaties.

Root cause analysis

Wat ga je leren?
Je leert om structureel storingen aan te pakken door het volgen van een stappenplan.

Cavitatievormen

Wat ga je leren?
Je leert om de verschillende vormen van cavitatie te herkennen en kan dit herleiden naar het werkpunt van de pomp in zijn curve.

Schadebeelden waaiers

Wat ga je leren?
We gaan heel veel waaiers laten zien met schadebeelden. De herkenning van het schadebeeld en de koppeling aan een achterliggende oorzaak vormen de kern van dit onderdeel.

Schadebeelden seals

Wat ga je leren?
We bestuderen een aantal mechanical seals met schadebeelden en gaan op zoek naar de achterliggende oorzaak.

Schadebeelden kogellagers

Wat ga je leren?
We gaan een aantal kogellagers laten zien met schadebeelden. In samenspraak met de cursisten ontleden we deze defecte materialen en komen tot goed gefundeerde achterliggende oorzaken.

Schadebeelden assen

Wat ga je leren?
Aan de hand van enkele assen met schadebeelden bespreken we hoe dit zover kon komen en leren cursisten het belang van vroegtijdige herkenning.

Pompcurve

Wat ga je leren?
We leggen uit hoe een pompcurve geïnterpreteerd moet worden en daarnaast laten we zien wat voor invloed het heeft op de prestaties en levensduur van de pomp als je van BEP afwijkt.

Waterslag

Wat ga je leren?
Aan de hand van een aantal praktijksituaties laten we zien en horen wat waterslag is en hoe dit kan worden voorkomen of opgevangen.

Praktijkopdracht mechanisch

Wat ga je leren?
Als de cursisten hier interesse in hebben, dan is er de mogelijkheid om meerdere mechanische opdrachten uit te voeren. Denk hierbij aan seal wisselen, lagers wisselen, snijmes afstellen en waaier(s) afstellen.

Praktijkopdracht elektrisch

Wat ga je leren?
Als de cursisten hier interesse in hebben, dan is er de mogelijkheid om meerdere elektrische opdrachten uit te voeren. Denk hierbij aan het doormeten van een condensator, zowel een één- als driefase-motor doormeten, of het meggeren van een stator.

Maatwerk

Al onze cursussen zijn maatwerk en worden aangepast aan de hand van jouw wensen die je vooraf hebt kunnen opgeven. In de praktijk betekent dit dat niet één cursus hetzelfde is en dat de stof altijd aansluit op jouw praktijk.

0

Start typing and press Enter to search