Masterclass

pompselectie

Tijdens de Masterclass pompselectie leer je alles wat nodig is om tot de selectie van een specifieke verdringerpomp te komen. Het werken met de verschillende pompcurven en de verschillende vragen die je moet stellen over de systeemcondities komen aan bod. Het maken van de benodigde berekeningen aan de hand van een aantal praktijkopdrachten is onderdeel van deze masterclass.

Uiteindelijk ben je in staat de juiste pomp te selecteren voor een specifieke toepassing en weet je met welke verdere aandachtspunten rekening gehouden moet worden.

Duur: 1 dag
Plaats: Naaldwijk of in-company
Docent: Johannes Meijer
Prijs: € 595,- excl. BTW
Extra: naslagwerk

Programma

Pompcurve

Wat ga je leren?
Je leert om een pompcurve te lezen. Daarnaast gaan we ook in op wat er in de pompcurve mist en je er dus zelf bij moet zoeken. Wat is bijvoorbeeld de invloed van de viscositeit op de waarden zoals vermeld in de curve?

Leidingwerk

Wat ga je leren?
Waar moet ik rekening mee houden met het leidingwerk? Hoe ziet de installatie er uit en wat voor invloed heeft dit voor de selectie van de pomp? Kan het systeem de persdruk wel aan? Wat voor maatregelen kan ik hier eventueel tegen nemen?

NPSH

Wat ga je leren?
Je leert wat dit begrip inhoudt en waar je het voor gebruikt. Daarnaast leer je de NPSH uitrekenen en wat de gevolgen hiervan zijn voor je selectie.

Leidingverliesberekening

Wat ga je leren?
Hoeveel vloeistof krijg ik in mijn pomp? Wat is de voordruk? Wat is de NPSH-a en NPSH-r? Je leert om een leidingverliesberekening te maken voor zowel de zuig- als de persleiding.

Vullingsgraad

Wat ga je leren?
Je leert wat de invloed is van de vullingsgraad op onder andere de NPSH-a en de uiteindelijke efficiëntie van je pomp.

Bezinksnelheid

Wat ga je leren?
Waar moet je allemaal rekening mee moet houden bij vloeistoffen waar bezinking op kan treden. Wat voor invloed heeft het soortelijk gewicht van een vloeistof op de selectie van een pomp? Welke vloeistofsnelheid is er nodig om bezinking tegen te gaan? Je leert dit berekenen.

Aandrijving

Wat ga je leren?
Waar moet ik allemaal rekening mee houden bij het selecteren van de aandrijving voor mijn pomp? Wat voor invloed hebben een frequentieomvormer of tandwielkast hierop?

0

Start typing and press Enter to search