Frequentie-

omvormers

Een frequentieomvormer is een mooi staaltje techniek waarmee veel te besparen valt, maar dan moet je wel weten wat je doet. Daarom gaan we meteen met één of meerdere frequentieomvormers naar keuze aan de slag. Aan de hand van een aantal praktijkopdrachten leer je snel en effectief je weg vinden in de verschillende interfaces. Tijdens de opdrachten krijg je individuele aandacht en er worden zijstapjes gemaakt naar de theorie achter deze techniek. Ook is er hierbij aandacht voor de storingen en problemen die door een frequentieomvormer veroorzaakt kunnen worden. Op deze manier krijg je al doende inzicht in de werking en mogelijkheden van een frequentieomvormer en kun je het hierna direct in de praktijk toepassen.

Duur: 1 dag
Plaats: Naaldwijk of in-company
Docent: Jos Overschie & Paul van den Bos
Prijs: 595,- excl. BTW
Extra: uitgebreid naslagwerk in kleur

Programma

Praktijkopdrachten

Wat ga je leren?
Meteen vanaf het begin komen de frequentieomvormers op tafel en gaan we deze aan de hand van praktijkopdrachten bedraden en inregelen. Zo leer je al doende om te werken met de merken naar keuze.

Theoretische achtergrond

Wat ga je leren?
Wat doet een frequentieomvormer? Welke onderdelen zitten erin?

Schakelfrequentie

Wat ga je leren?
Een frequentieregelaar heeft een interne schakelfrequentie, waarmee hij de sinus nabootst. Wat is de invloed van een hogere of een lagere schakelfrequentie?

EMC

Wat ga je leren?
Je leert wat EMC is, wat voor schade dit veroorzaakt en hoe dit voorkomen kan worden.

Eisen bekabeling

Wat ga je leren?
Om geen EMC schade te krijgen, moet de bekabeling aan bepaalde eisen voldoen. We bespreken welke eisen en laten ook aan de hand van praktijkvoorbeelden zien waar het fout kan gaan.

Parameters instellen

Wat ga je leren?
Aan de hand van een aantal praktijkopdrachten moet je verschillende regelingen inbouwen in de frequentieomvormer.

Aslagerstromen

Wat ga je leren?
Aslagerstromen kunnen optreden als je frequentieregelaars op motoren aansluit. We laten zien hoe deze schade ontstaat, te herkennen is en ook vooral voorkomen kan worden.

Maatwerk

Al onze cursussen zijn maatwerk en worden aangepast aan de hand van jouw wensen die je vooraf hebt kunnen opgeven. In de praktijk betekent dit dat niet één cursus hetzelfde is en dat de stof altijd aansluit op jouw praktijk. Zo kun je onder andere bij deze cursus aangeven met welke frequentieomvormers je wilt werken.

0

Start typing and press Enter to search