Basis in

verdringerpompen

Deze cursus is een inleiding in de diverse wereld van de verdringerpompen. Onder deze noemer vallen namelijk een groot aantal verschillende pomptypen met allemaal hun eigen kenmerken. We gaan dieper in op deze verschillende typen en bespreken de werking en toepassing van ieder type. Daarnaast komen begrippen als slip, pulsatie, pitting, NPSH, viscositeit, pulsatiedempers en andere karakteristieken van verdringerpompen allemaal aan de orde.

Aan het einde van deze cursus heb je gevoel gekregen voor de kenmerken en toepassing van de vele verschillende typen verdringerpompen.

Duur: 1 dag
Plaats: Naaldwijk of in-company
Docent: Johannes Meijer
Prijs: € 595,- excl. BTW
Extra: naslagwerk

Programma

Uitvoeringen

Wat ga je leren?
We gaan kijken naar de werking van de vele verschillende typen verdringerpompen.

Toepassing

Wat ga je leren?
Je gaat leren wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende pomptypen en waarvoor ze zoal gebruikt worden.

Starten

Wat ga je leren?
Je leert hoe je een verdringerpomp op de juiste manier in bedrijf neemt. De voorbereidingen hiervoor zijn namelijk lang niet altijd gelijk. Voor de verschillende typen is het daarom belangrijk dat we de werking van de pomp goed begrijpen.

Slip

Wat ga je leren?
We leggen uit wat slip is en hoe dit essentieel is voor het goed functioneren van een verdringerpomp.

Pitting

Wat ga je leren?
Je leert wat pitting is, hoe dit eruitziet en hoe dit voorkomen kan worden.

Vloeistofeigenschappen

Wat ga je leren?
De vloeistofeigenschappen zijn heel belangrijk. Je leert de verschillende eigenschappen van een vloeistof zoals viscositeit en soortelijk gewicht. Ook leer je het gedrag van de verschillende vaste stoffen die vaak in vloeistoffen voorkomen.

Pulsatie verliezen

Wat ga je leren?
Je leert alles over het gedrag van pulsatie en hoe het zowel positief áls negatief de efficiëntie van de pomp kan beïnvloeden. Aan de hand van een aantal praktijkopdrachten leer je om te gaan met pulsatie en het systeem zo goed mogelijk te laten functioneren.

Capaciteit

Wat ga je leren?
Welke factoren kunnen de capaciteit van de pomp allemaal beïnvloeden? Denk hierbij aan pulsatie, maar ook aan slijtage. Je leert om verminderde capaciteit te herkennen en tijdig in te grijpen.

Aandrijving

Wat ga je leren?
Je leert de verschillende aandrijvingen en koppelingen die gebruikt kunnen worden voor verdringerpompen. Zo worden er vaak frequentieregelaars ingezet om de capaciteit van de pomp te regelen. Je leert aan welke voorwaarden moet worden voldaan en aan welke instellingen extra aandacht moet worden besteed.

Drukbeveiliging

Wat ga je leren?
Bij verdringerpompen kan de persdruk vaak erg hoog oplopen en dit kan rampzalige gevolgen hebben. Je leert waarom een drukbeveiliging wenselijk is, wat de verschillende vormen van overdrukbeveiliging zijn en hoe je deze moet toepassen.

0

Start typing and press Enter to search