Basis in

vacuümpomptechniek

In deze cursus maak je kennis met vacuümpomptechniek in de industrie en procestechniek. De verschillende facetten van vacuümpomptechniek komen aan de orde, zoals: waar vacuüm toegepast wordt, hoe het wordt opgewekt, welke types machines er zijn, de meest gebruikte technieken en de regelingen van een vacuümpomp.

Aan het eind van deze cursus heb je inzicht gekregen in de werking en de praktijk van vacuümpomptechniek en kunt u uw nieuw opgedane kennis direct toepassen op de werkvloer.

Duur: 1 dag
Plaats: Naaldwijk of in-company
Docent: Wim Verdoes
Prijs: 595,- excl. BTW
Extra: Naslagwerk

Programma

Vacuüm

Wat ga je leren?
Je leert de kenmerken van vacuüm: waarom en waar het wordt toegepast.

Vacuümprincipes

Wat ga je leren?
Je leert welke types vacuümmachines er zijn en wat hun onderliggende principes zijn.

Vloeistofring vacuümpomp (LRVP)

Wat ga je leren?
Je maakt kennis met het werkpaard van de industrie: de liquid ring vacuüm pump (LRVP). Je leert de werking van de LRVP en de principes en invloeden van de bedrijfsvloeistof. Daarnaast leer je de huishouding van de bedrijfsvloeistof en de effecten van de gastemperatuur.

Gaswetten

Wat ga je leren?
Je krijgt geen rekenwerk, maar we nemen je mee in een korte introductie in de gaswetten. Daarna introduceren we een paar elementaire begrippen die onlosmakelijk verbonden zijn met vacuümtechniek.

Condensor

Wat ga je leren?
Je maakt kennis met de beste vacuümpomp die er is: de condensor. Je leert het nut en de noodzaak van de condensor die in vele vacuüminstallaties vóór de vacuümpomp, of erna, wordt geschakeld, om het ontwerp zo economisch mogelijk te kunnen dimensioneren.

Energieverbruik

Wat ga je leren?
Je leert de factoren die het energieverbruik van een vacuümpomp tot stand brengen, en de mogelijkheden om dat te verminderen.

Regelmogelijkheden van de LRVP

Wat ga je leren?
De flow uit een proces is niet altijd constant. Je leert een van de meest uitdagende aspecten van de vacuümtechniek: hoe je ervoor zorgt dat de vacuümpomp binnen zijn grenzen blijft functioneren.

Cavitatie bij een LRVP

Wat ga je leren?
Je leert hoe cavitatie een LRVP schaadt aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. We laten je de schadebeelden zien en leggen je uit hoe dit wordt veroorzaakt.

Troubleshooting van een LRVP

Wat ga je leren?
Je leert de meest voorkomende problemen herkennen en hoe je ze kunt verhelpen. We doen dit aan de hand van een testopstelling, waarbij je met eigen ogen kunt zien hoe een aantal gesimuleerde problemen het beste op kunnen worden gelost.

0

Start typing and press Enter to search