Allround

pomptechniek

In deze cursus-reeks leer je alle benodigde facetten om een pompinstallatie zo optimaal mogelijk te laten draaien. Je leert waar je op moet letten bij het ontwerp van het leidingsysteem, de pompselectie en kunt storingen of knelpunten structureel aanpakken. Deze cursus is een combinatie van de volgende vier modules: Pompselectie, Leidingsysteem ontwerp, Stromingsleer visualisatie en Pompstoringen analyseren.

Duur: 4 dagen
Plaats: Naaldwijk of in-company
Docent: Jos Overschie & Albert Sloendregt
Prijs: 1995,- excl. BTW
Extra: uitgebreid naslagwerk in kleur

Programma

Pompselectie

Wat ga je leren?
Je leert om een pomp te selecteren en waar je hierbij allemaal rekening mee moet houden. Zo leer je om de juiste vragen te stellen voordat je een selectie maakt, waardoor fouten worden voorkomen.

NPSH

Wat ga je leren?
Je leert wat NPSH is en wat voor invloed dit, in een breed scala aan situaties, heeft op de prestaties en selectie van de pomp.

Leidingsysteemmodulering

Wat ga je leren?
Hoe kun je maximaal rendement halen uit een leidingsysteem? Wat zijn de knelpunten die de levensduur van je pomp nadelig beïnvloeden? Aan de hand van praktijkopdrachten ga je zelf aan de slag om voor een aantal situaties tot een goed ontwerp te komen.

Cavitatie

Wat ga je leren?
Je leert wat cavitatie inhoudt, hoe je het kunt horen, zien, verhelpen, maar nog belangrijker: hoe je het kunt voorkomen.

Schadebeelden

Wat ga je leren?
Tijdens deze cursusdagen komen er heel veel schadebeelden voorbij die je allemaal leert interpreteren en de achterliggende oorzaak herkennen.

Waterslag

Wat ga je leren?
Je leert aan de hand van een aantal praktijksituaties wat waterslag inhoudt en hoe je dit kunt voorkomen.

Praktijkopdrachten

Wat ga je leren?
Alle cursusdagen zitten vol met praktijkopdrachten. Allemaal situaties die zich in de praktijk kunnen voordoen en waarop je een passende oplossing moet bedenken.

Stromingsgedrag visualisatie

Wat ga je leren?
Met onze unieke doorzichtige pomptafel gaan we stromingsprofielen zichtbaar maken en je laten zien waar, wanneer en waarom iets fout gaat. Ook zie je goed de gevolgen van bijvoorbeeld luchtinslag, vortex en cavitatie.

BEP, AOR en POR

Wat ga je leren?
Je leert waar deze drie begrippen voor staan en wat voor invloed ze hebben op de selectie van je pomp.

Maatwerk

Al onze cursussen zijn maatwerk en worden aangepast aan de hand van jouw wensen die je vooraf hebt kunnen opgeven. In de praktijk betekent dit dat niet één cursus hetzelfde is en dat de stof altijd aansluit op jouw praktijk.

0

Start typing and press Enter to search